Осем години затвор за пловдивски дилър на хероин

15:32, 31 май 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем години затвор и глоба 50 000 лева постанови Окръжният съд в Пловдив за Тодор Арнаудов за разпространение на хероин. Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие. Заедно с Арнаудов на три години лишаване от свобода е осъдена Мария Мошикова, като нейното наказание е отложено с изпитателен срок пет години.

Подсъдимите са се признали за виновни по съкратено съдебно следствие. На 23 октомври 2015 г. в Пловдив Тодор Арнаудов и Мария Мошикова в съучастие са държали без надлежно разрешително с цел разпространение високорисково наркотично вещество в особено големи размери - 499 грама хероин на обща стойност 59 880 лв.

Двамата подсъдими са бивши съпрузи. Тодор Арнаудов се снабдявал с хероин от неизвестен източник от Турция, но тъй като бил познат на полицейските органи като лице от контингента по линия "Разпространение на наркотични вещества", оставял придобитото количество наркотично вещество на съхранение в дома на бившата си съпруга Мошикова.

Когато се появявал клиент, който иска да закупи количество на едро, Арнаудов уведомявал Мошикова да му достави такова количество или да го даде на клиента.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама