Грация и страст подари "Имперският руски балет" на пловдивчани (снимки и видео)

08:38, 27 юни 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Грация, страст и неповторима емоция подари на пловдивчани и гости на града "Имперският руски балет". Над час и половина публиката бе завладяна от майсторското изпълнение на балетa, основан от Мая Плисецкая, на сцената на Античния театър.



Постановката започна с пламенно изпълнение на "Кармен – сюита", който е любимият спектакъл на Плисецкая. Той е едноактен балет, създаден специално за нея от съпруга й Родион Щедрин и кубинския хореограф Алберто Алонсо.



Премиерата на "Кармен –сюита" с Майя Плисецкая е през 1967 година в "Большойтеатр". От тогава тръгва и триумфалното шествие на това произведение и продължава до наши дни. Музиката на знаменития балет става бестселър в репертоара на симфоничните оркестри.



Втората част на спектакъла зарадва публиката с кратки грациозни балетни изпълнения, като кулминацията бе зрелищното представяне на "Болеро". Почитателите на класическото изкуство преживяха незабравима среща с брилянтните артисти от балета.



"Имперският руски балет" е единственият частен балет, който въпреки всички трудности по време на "перестройката" не само оцелява, но става прочут и в целия свят.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама