Асеновградски бизнесмен се барикадира в дома си и откри стрелба по полицаи

15:14, 23 юли 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асеновградският бизнесмен Димитър Басамаков е в ареста, след като вадил нож и стрелял по полицаи. По първоначална информация 50-годишният асеновградчанин се барикадирал в дома си на улица "Ивайло" и оказал съпротива по време на полицейска акция по претърсване на офиса и апартамента му.

При обиска в жилището е открит незаконно притежаван пистолет „Макаров“ и два пълнителя за него с по 7 патрона във всеки. Полицейският служител, по когото Басамаков е стрелял, не е пострадал от стрелбата.

При извършено в дома на Димитър претърсване са били намерени и иззети над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, както и тревна маса и бял прах, най-вероятно съдържащи наркотични вещества.

Окръжна прокуратура - Пловдив, е повдигнала обвинения срещу бизнесмена. Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд - Пловдив, за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама