С пушечни изстрели, венци и цветя в Пловдив почетоха Независимостта (снимки)

13:45, 22 сеп 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Честванията на деня на независимостта в Пловдив започнаха с тържествена литургия в църквата „Света Неделя”. По-късно пред паметната плоча на Александър Малинов бяха поднесени цветя  в знак на почит към делото му, а слово във връзка с годишнината произнесе кметът на район Централен Георги Стаменов.

Празникът продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметната колона на Независимостта на България на площад "22 септември".



Представителна част на комитет "Родолюбие" отдаде чест с пушечни изстрели, а пловдивският Духов оркестър изпълни патриотични маршове.



„България относително спокойно, безкръвно и на поносима цена влиза в семейството на суверените държави. Провъзгласяването на Независимостта е голям външно - политически успех на страната", каза в словото си историкът от Регионалния исторически музей Видин Сукарев.



Той припомни, че всички правителства и държавни ръководители, според средствата и възможностите  се стремят да допринесат за обединението на България.

На церемонията присъстваха 4-ма зам.-кмета на Пловдив, районни кметове, политически лидери, общественици и малко граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама