Облаци от прах в центъра на Пловдив, бутат проблемна къща заради ремонта на бул. "Руски"

10:39, 30 сеп 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 10 часа днес започна премахването на проблемната къща на була "Руски"52. Водонската на място обаче не може да спре облаците прах, които се носят в района.



Припомняме, че "Марково тепе мол" ООД е новият собственик на къщата на бул. "Руски" 52, за която Община Пловдив и предишните собственици водиха дълги съдебни спорове.



Още през 2010 г. за къщата бе издадена заповед за отчуждаване, което се налага заради бъдещото разширяване на кръстовището "Руски" - "Гладстон" с нова лента, която да обслужва десния завой и да има вход към мол "Марково тепе".Предишните собственици искаха обезщетение за над 1 млн. лева, докато предложената от Общината сума бе около 300 хил. лева без ДДС. В съдебни битки години наред къщата стоеше въпреки очевидната `и пречка.



"Марково тепе мол" ООД е купило имота през месец юни тази година. Нотариалният акт е заведен в Службата по вписванията на 22 юни 2016 г.



Ремонтът на бул. "Руски" започна в началото на август, по тази причина в момента е затворено западното платно в участъка от Централна гара до ул. "Гладстон".



В средата на август пък стартира реконструкцията на последния останал павиран участък от ул. "Гладстон", който включва и разширяване на кръстовището с бул. "Руски", както и изграждането на подход към мола, който по предварителна информация трябва да отвори врати в влизките месеци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама