Три нови „легнали полицаи” монтираха в „Западен”

14:08, 20 окт 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три изкуствени неравности на пътя тип „легнал полицай” поставиха от администрацията на район „Западен” днес. Две от тях са на улица „Лерин”, а третото е на улица „Бряст”.

„И трите съоръжения са монтирани по изричното настояване на гражданите, живеещи в района”, уточни кметът Димитър Колев, който лично инспектира поставянето им. Единият от „легналите полицаи” на улица „Лерин” е пред детска ясла „Дара”, а другият – пред номер 25. Още докато течеше ремонтът на улицата миналата година жители от квартала поискаха да бъдат поставени подобни изкуствени неравности, за да се ограничи скоростта. Третото съоръжение е на улица „Бряст”, точно срещу детската площадка в парка наблизо, като за неговото поставяне е постъпила специална подписка в районното кметство. Навсякъде днес бяха поставени и указателни табели, предупреждаващи шофьорите, че на пътя има „легнал полицай”.

Въпреки усилията на районната администрация кметът Димитър Колев отново подчерта, че основната отговорност за безопасността на пътя носят водачите на моторни превозни средства. Той за пореден път призова шофьорите да ограничават скоростта и да карат внимателно, за да не се стига до инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама