Започва второ раздаване на хранителни помощи в Пловдив и областта

19:03, 24 окт 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес започна поетапно раздаването от втория допълнителен транш на програмата, изпълнявана от БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ с помощта на общините на територията на Пловдивска област. То ще се извършва по списъците с допълнителните групи правоимащи лица, предоставени от Дирекциите „Социално Подпомагане“.

През втория допълнителен транш, продукти ще се раздават само на лицата включени в горепосочените списъци.

Всеки, който има право ще получи- грах - 0,800 кг; гювеч – 0,800 кг;ориз - 4 кг;  булгур - 0,500 кг; зрял фасул – 3 кг;  пчелен мед - 0.500 кг;  месна консерва - 0.480 кг;  рибна консерва - 0,480 кг; лютеница - 1 кг;  доматено пюре - 0,400 кг;  бисквити - 0.400 кг; вафли - 1 кг .

Право на помощи имат лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т. ч. и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл. 16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности.

Хранителните продукти могат да вземат лица и/или групи от лица, ползващи социални услуги по реда на ППЗСП – в общността или резидентен тип или лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Списъците са изготвени от Дирекция”Социално подпомагане”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама