Ден до откриването на новия мол в Пловдив, малките търговци не се плашат

16:18, 27 окт 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един ден до откриването на Мол Марково тепе-кипи усилен труд. Миене, чистене, подреждане. Инфраструктурните ремонти са приключени-булевард "Руски" в отсечката от "Любен Каравелов" до Търговската гимназия е завършен, спирката е поставена на старото си място, новата велоалея блести от чистота.



Чисто ново монтираният светофар също е в предстартова треска-с пускането на мола трябва да заработи и той. Проблемът е в движението, според хората утре то ще стане още по-напрегнато.



Днес няма помен от тепе, но има прясно маркиран булевард, има антипаркинг колчета, има и светофар. Той е модерен и чрез датчик ще регулира трафика по натоварената пътна артерия.  Според абсолютно всички светофарът ще облекчи движението.



Подготовката вътре в мола е още по-бясна. Много от витрините са вече подредени, други се завършват.



Нямаше безцелно пушещи работници както по други обекти, всеки беше зает и си вършеше работата.  Няма го обаче и магазинчето за закуски, но предпочитащите баничките пред бургерите и пържените крилца ще ги успокоим, че то ще се върне. Преместено е само заради изграждането на велоалеята. Друго всичко си е на място-аптеките и магазините. Противно на логиката малките търговски обекти не се притесняват от конкуренцията на големия мол.



"Всяко чудо за три дни. Не се притеснявам, защото молът е за тийнейджъри, аз продавам препарати за почистване и памперси", казва Петранка Стойчева. От аптека в района отказаха коментар, друга е почти изпразнена, а на врата пише "ревизия".  В заведението срещу мола не се притесняват също, може през деня да дръпнат клиенти, но пък вечерта те пак ще се върнат в заведението, коментира собственикът му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама