Социалният министър стартира в Пловдив инициативата "Деца помагат на деца"

13:43, 28 окт 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева и заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков посетиха ЦНСТ -„Детска къща“ към КСУДС – Пловдив за старта на инициативата „Деца помагат на деца”. ЦНСТ - „Детска къща“ Пловдив е първата детска къща в България, открита през 2003 година.



Целта е децата от Съвета на децата да помагат на връстниците си в Центровете за настаняване от семеен тип да подготвят по-добре уроците си, заедно с тях да пишат домашните си и да помагат като цяло за интеграцията им, тъй като някои от тях имат много трудна съдба.

Борис и Цветан са представители на Съвета от Пловдив и като такива с готовност са се включили в инициативата. Обещаха, че ще се постараят да привлекат още свои връстници в каузата. Общо 13 деца са настанени в детската къща в кв. Коматево. Те наричат къщата свой дом, а вътре наистина цари уютна и семейна атмофера. Хлапетата изненадаха гостите с актьорско изпълнение на скеч. По време на срещата те разказаха какви искат да станат, когато пораснат, както и че ще се постараят да получат по-добри оценки в училище.

Министър Зорница Русинова подари на децата от Центъра дъска, на която да записват новите отлични оценки и обеща, че ще дойде на посещение да види колко  добре се справят.



„Съветът на децата много ни помага, когато творим законодателство за деца. С това, че те са ангажирани по този начин, се учат на отговорност и политики и са в непрекъснати разговори и обсъждания за законодателни иницитиви. Имаме много доброволци, които искат да помогнат на децата от институциите, от ЦНСТ-тата, за да наваксат. Общо 9 области са се ангажирали с инициативата“, обясни министър Русинова. Тя заяви, че нейното желание е повече деца от ЦНСТ-тата да имат по-високи оценки. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама