Представят научноизследователски център в Техническия университет в Пловдив

10:40, 02 дек 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Пловдив, инж. Иван Тотев ще участва днес, в пресконференцията за представяне на новия научноизследователски център за иновации в областта роботиката – „Establishing Intelligent Inspection Equipment R&D Center“, който ще бъде изграден в Технически университет – София, Филиал – Пловдив. Създаването на центъра е резултат от споразумение, което ще бъде подписано утре, петък, между пловдивската компания „Милара Интернешънъл“ ООД и китайската корпорация CRRC Institute.э„Милара Интернешънъл“ създава роботи, системи за пълна автоматизация на производството и инженерингови решения различни индустрии. CRRC е най-големият доставчик в света на оборудване за железопътния транспорт, с най-пълни продуктови линии и водещи технологии.

Двете компании в сътрудничество с Пловдивския филиал на Технически университет – София ще въведат на световния пазар роботи, които ще извършват инспекция  по трасетата на високоскоростните влакове, разказа директорът на филиала проф. д-р инж. Въльо Николов.

Свидетели на подписването и участници в пресконференцията ще бъдат и представители на Посолството на Китайската народна република у нас – г-н Яо Чаоинг, икономически и търговски  съветник, и г-н Ту Жианг, пълномощен министър-съветник. Сред официалните гости са Председателят на Българска браншова камара-машиностроене инж. Илия Келешев, инж. Славка Пеева  -  член на Управителния съвет на Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ), представители на Сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ и Българо-китайска асоциация за бизнес развитие. Ректорът на Техническия университет – София проф. дтн инж. Георги Михов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама