2 години затвор за пловдивчанин заради кражба на куче, продал го за 150 лева

16:00, 02 дек 16 25 1904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районен съд Пловдив осъди Иван Димитров на 2 години лишаване от свобода за това, че на 12.01.2016 г. в гр. Пловдив в условията на опасен рецидив е отнел чужда движима вещ – домашен любимец, куче от мъжки пол порода „руски той териер”, отговарящ на името Джери, на стойност 350 лева, с намерение противозаконно да го присвои. Наказанието лишаване от свобода да бъде изтърпяно в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при ПЪРВОНАЧАЛЕН СТРОГ РЕЖИМ.

От месец януари 2013 г. свидетелят П. Й. имал куче, порода „руски той териер”, отговарящо на името Джери. Кучето било прегледано от ветеринар, поставен му е микрочип и му е направен паспорт.

На 12.01.2016 г. П. Й. излязъл от дома си заедно с Джери до кварталния магазин. Влязъл вътре, като завързал повода на кучето за входната врата, която била широко отворена. Междувременно по улицата минал Иван Димитров, който видял кучето и решил да го присвои. Свалил повода, взел животното и тръгнал.

Собственикът установил липсата на кучето, помолил управителя на близко заведение да прегледа записите от охранителните камери. Там видял мъж със светло яке и прихлупена качулка да държи кучето. Свидетелят веднага подал жалба в І РУ на МВР при ОД МВР и пуснал обява в интернет, като дал телефон за връзка.

От своя страна Иван Димитров се прибрал и помолил жената, с която живеел на съпружески начала, да пусне обява в сайт за продажби. Малко по-късно се явил купувач и Джери бил продаден за 130 лева. Междувременно инспектор от І РУ на МВР посетил на адреса Иван Димитров и го отвел за разпит. Димитров обяснил, че е продал кучето, като дал телефон на купувача. Животното е предоставено на полицията с протокол за доброволно предаване, а след това върнато на собственика.

Още на следващия ден кучето започнало да диша тежко и въпреки посещение във ветеринарна клиника, починало. Като причина лекарите сочат превъзбудата на животното, съчетана със сърдечен здравословен проблем.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама