Пловдивчани ще продължават да пътуват като "сардели" в малките бусчета

15:52, 08 дек 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малките автобуси ще продължават да се движат по пловдивските улиците. Това стана ясно от изказването на зам.-кметът Златин Велев във връзка с изискванията, които са заложени в новия конкурс за 13 от линиите на масовия градски транспорт. Въпреки голямото недоволство на пловдивчани от малките рейсове Община Пловдив отново ще допусне с тях да се кандидатства.

Очаква се около 120 нови автобуса да се включат в превоза на пловдивчани след като бъде финализиран конкурса за 13-те линии от масовия градски транспорт. Задължително изискване е рейсовете да са с двигатели Евро 5. "Другото задължително изискване е 35 процента от автобусите да са с осигурени платформи за инвалиди. Климатичната и отоплителната система също за задължителни, както беше и в предходния конкурс", категоричен е зам.-кметът на Пловдив Златин Велев

Велев отговори много завоалирано на един от най-често задаваните въпроси от пловдивчани дали малките автобуси ще продължат да се движат. Те отговарят на изискването да са над 50 места. "Ще има 2 типа автобуси-над 50 места и над 70 места. Автобусите са съобразени с пътникопотока. Има направено обследване в кои часове и кои линии са най-натоварени. На база на него е направено заданието за типа на автобусите", допълни той.

Зам.-кметът съобщи още, че се увеличава размерът на глобите за неизпълнение на клаузите по договорите. Предвижда се 300 лева санкция за пропускане на спирка, за неработещ климатик и отоплителна система, за непочистени автобуси или за грубо отношение от страна на шофьорите към пътниците. На този етап няма да се закриват линии от схемата на масовия градски транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама