9 готвачи готвят благотворително за 250 гости

17:41, 09 дек 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветима млади пловдивски готвачи-доброволци тази вечер ще направят повече от това, което което могат най-добре. В палата №7 на Панаира те ще сготвят пред всички гости четири степенно меню за наслада на сетивата. Техният млечен терин, картофеното суфле, джоланчето, пошираната круша и куп сезонни продукти ще бъдат красиви и кусни - в това няма съмнение. Във всяка чиния обаче те добавят и по едно невидимо ястие за душата - Доброта! Доброта за децата и младите хора с аутизъм и интелектуални затруднения, които ние някак си не виждаме. “А те са тук и имат нужда от нашата добрина” - казва Тихомира Терзийска от “Сладкотворница”, която е един от организаторите на вечерта. В магията на приготвянето на храната за благотворителната вечер ще се включи и Димитър Харизанов. “Той е на 25 години и има аутизъм. Но вече се сработихме в екип с него и искаме гостите ни да видят, че който иска да постигне мечти - може. Ние просто ще го подкрепим.” - казва главният готвач на ресторант “Филипополис” Анастас Георгиев.

В организацията на цялата благотворителна вечер нито един човек и нито една фирма няма да вземат пари за работата си. “В екипа ни за мероприятието събрахме колеги и партньори, които смятам, че са не само добри в професията но са и добри хора. Не сгреших - нито един от тях не отказа, нито един от тях не попита колко ще ми се плати. Усетихме, че добротворството не се заплаща с пари.” - казва шеф Росен Чакъров.

Целта - приходите от кувертите, от томболата с красиви предмети, създадени от деца с аутизъм, от търга на скъпоценни бутилки вина, ваучери и ръчни бонбони и торти - да отидат в помощ на новооткриващият се център в Пловдив, в който децата ще получават специфична грижа.. “Предчувствам, че ще си доставим удоволствие от дарителството - ние доброволците и нашите гости. И отсега знам, че инициатива като днешната благотворителна вечер няма да е последна” - заключи Милена Колибарова - сомелиер.

 Благотворителната вечер за децата с аутизъм започва от 19,30 часа в панаира. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама