Осъдиха условно мъж, прокарал в обращение 2500 фалшиви евро

14:59, 12 яну 17 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд одобри споразумение, с което на Майкъл Джонгов се определи наказание от 3 ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 66 ал.1 от НК така определеното наказание следва да бъде отложено за срок от 5 ГОДИНИ, считано от влизане на споразумението в сила. Подсъдимият Майкъл Джонгов е признат за виновен в това, че на 23.08.2016 г. в Асеновград е прокарал в обращение подправени парични знаци – 25 броя банкноти с номинал по 100 евро, като е знаел, че са подправени.

 На 23.08.2016 г. Майкъл Джонгов позвънил на мобилния телефон на свидетеля А. С. от Асеновград във връзка с обява за продажба на мотоциклет  „Ямаха”. Казал му, че иска да го купи като подарък за брат си и тъй като се прибира от Италия, разполагал с евро. Попитал дали може да плати мотоциклета с 2500 евро. Свидетелят отишъл с автомобила си до мястото и закарал Джонгов до заведение, където да огледа мотоциклета. Обвиняемият, без да го изпробва, казал, че му харесва и ще го купи.

Извадил 25 броя неистински банкноти с номинал по 100 евро. Продавачът се усъмнил в истинността на банкнотите и ги дал на брат си да ги огледа. След проверката на машина за банкноти на близка бензиностанция, както и при собственик на чейнч бюро бил подаден сигнал на телефон 112 за фалшивите банкноти. След минути пред заведението спрял полицейски патрул, но когато служителите тръгнали към Джонгов, за да установят самоличността му, той  побягнал и оказал яростна съпротива в опита да го задържат, като се дърпал, ритал с крака и истерично крещял, опитвайки се да се отскубне.

До налагане на наказанието се стигна след подписване на споразумение между страните, одобрено от съда.                                                                                                              

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама