Обвинен за смъртта на 3-ма души в зверска катастрофа е на свобода заради хитри адвокати

08:19, 28 яну 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Пловдив променя мярката за неотклонение на 26-годишният мъж Любомир Трайков, който през ноември миналата година уби трима души в зверска катастрофа на бул. „Руски“ в Пловдив. От днес той е в дома си с мярка "домашен арест". Причината е процедурна хватка на адвокатите му.  

Мярката за неотклонение „задържане под стража“, която беше наложена на обвиняемия, не може да продължи повече от два месеца във фазата на досъдебното производство. Разследването срещу Трайков е приключило на 20 януари. Двамата му защитници са били призовани да се явят за предявяване на материалите по делото. След като не го правят, прокуратурата е изпратила искане до Адвокатската колегия в Пловдив за определяне на резервен служебен защитник на Любомир Трайков. От там обаче не уважават искането на обвинението. Според разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс, предявяване на делото се извършва задължително с участието на защитник, когато обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че на 18 ноември миналата година, малко след 1 часа през нощта, на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев" в Пловдив, 26-годишният шофьор, карайки "Ауди А7" с алкохол в кръвта, уби на място мъж и жена, а третата жертва – момиче на 23- години, почина след няколко дни в болницата.

Още на същия ден Окръжната прокуратура в Пловдив му повдигна обвинение. От тогава до 20 януари 2017 г. са извършени множество действия по разследването – два огледа на местопроизшествието, следствен експеримент, огледи на веществени доказателства, разпитани са голям брой свидетели, изготвени са няколко експертизи.

По делото е установено, че скоростта на движение на лекия автомобил е била по-висока от разрешената за движение в населено място, а количеството на алкохол в кръвта на водача е над 0,5 промила.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама