Полицията издирва избягал затворник от Пловдив

09:41, 23 фев 17 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията издирва Тома Ендрев /32 г./, избягал от затвора в Пловдив. Това съобщиха от ОД МВР. Той е слаб, висок около 170 см, с черна коса и светли очи, с липсващи предни зъби. Мъжът е избягал от затвора във вторник вечерта, около 21.30 часа, където излежава 18-годишно наказание за различни престъпления, включително и убийство, предаде БГНЕС.

По случая с бягството му е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в Пловдив по чл. 297 ал. 1. Умоляват се всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Все още не се знае защо затворникът е бил конвоиран от затворническото общежитие към главния корпус. От прокуратурата обясниха още, че Тома Ендрев е бил на лек режим, защото е изтърпял голяма част от наказанието си. Предишният ден мъжът е бил засечен да се разхожда по главната улица на Пловдив с приятелката си. Веднага е бил задържан и наказан.

Тома Ендрев лежи по няколко акумулирани присъди, най- тежката от които е за убийство, извършено през 2003 година. Тогава след употреба на алкохол той убива свой приятел, после разчленява тялото му, слага парчетата в чувал и го затрупва с камъни около блока, където е станало престъплението. Останките са намерени по- късно от деца. Първоначално за убийството беше обвинен друг, после анализ на ДНК показва истинския извършител. Тома Ендрев влиза в затвора през 2005 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама