Заложили капан, за да заловят избягалия затворник от Пловдив

14:44, 27 фев 17 25 499 Шрифт:
Автор:

Пловдивската полиция и прокуратурата са заложили капан, за да заловят избягалия затворник Тома Ендрев. Той е избягал на 21 февруари вечерта от затвора в Пловдив, 3 дни се е укривал при различни приятели, а на 24 февруари отива в апартамента на рецидивиста Мариян Пенев, който скоро е бил пуснат на свобода след поредната излежана присъда. Това съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

"Местонахождението на Ендрев не беше известно на полицията през първите 3 дни от бягството му, но в събота в Криминална полиция се получава информация къде е той", каза още Мутафова. Зам-директорът на ОД на МВР-Пловдив  Георги Георгиев допълни, че за няколко дни полицията е проверила над 15 адреса, един от който дори е бил в Варна.

След получаването на сигнала полицаи са подмамили Пенев с информацията, че приятелката му е болна и трябва да я посети в пловдивска болница. През здравното заведение Пенев е задържан и води полицията в квартирата, където се е намирал Ендрев.

Районният прокурор допълни, че при обиска в жилището, което са обитавали Пенев, брат му и Ендрев е открито малко количество амфетамини. "На Ендрев ще бъде повдигнати обвинения за намерените амфетамини и за бягство. Според закона за това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години", заяви Мутафова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама