Жителите на пловдивското село Труд отново на протест

07:00, 02 мар 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Патриотичен протест с шествие по Карловско шосе ще започне днес от 17.30 часа.  Недоволните жители на село Труд отново напомнят, че без съгласието на населението през 2014 г., само на 260 м. от жилищен квартал и 40 м. от Гробищен парк“,  се изгради „Цeнтрала за производство на електро и топлоенергия от биомаса“. Тя има непрекъснат цикъл на работа и за жителите на селото твърдят, че няма почивен ден.

"Вибрациите, миризмите и шумът са сериозен проблем и възпрепятстват качествения и пълноценен живот в селото. Мястото на тази ел. централа не е в землището на село Труд", категорични са жителите на селото.

От инициативния комитет заявиха, че до миналата година се търсело диалог със собствениците и решение на проблема, но сега искането е безусловно закриване на централата.

Жителите на с. Труд са за добри европейски практики в областта на възобновяемите енергийни източници, но не и когато печалбата и икономическите интереси на шепа хора и тяхната дейност са за сметка на здравето и нормалния живот на хиляди потърпевши в близост и лишаването им от основни конституционни права.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама