Продължава националният конкурс за есе на Философско-историческия факултет на ПУ „П. Хилендарски“

08:50, 12 мар 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Аз и моят съсед – какво ни разделя и какво ни събира?“ е темата на есето на националния конкурс за ученици от 12 клас, организиран в началото на годината от Катедра „Етнология“ към Философско-исторически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ със съдействието на Регионален инспекторат по образованието – Пловдив.

Организаторите искат да стимулират творческия и изследователския дух, да провокират младите хора да изучават и съхраняват не само собствената си култура, но и тази на другия, различния (етнически, религиозно, културно), да потърсят корените на своята идентичност, но и да обърнат поглед към своя съсед. Конкурсът предполага дванадесетокласниците, които се включат в него, да проявяват интереси в областта на краезнанието, литературата, историята, етнографията, туризма и културното наследство.

Есето трябва да е с обем до 4 стандартни страници. Желаещите да участват в конкурса могат получат повече информация сайта на Философско-историческия факултет: www.logos.uni-plovdiv.net Материалите се изпращат не по-късно от 15 март 2017 г. на електроннния адрес: [email protected]

Оценяването на писмените работи ще се проведе до 3 април 2017 г. от преподавателска комисия от катедра „Етнология Участниците в конкурса, които получат отлични оценки, ще имат възможност да се запишат за студенти в бакалавърска програма „Етнология“ или бакалавърска програма „Социална антропология“ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет през учебната 2017/2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама