Започна делото срещу пловдивчанин, причинил смъртта на 3 души в зверска катастрофа

10:03, 15 мар 17 25 349 Шрифт:
Автор:

В Пловдивския окръжен съд започна делото с подсъдим Любомир Трайков. Срещу него са повдигнати обвинения в това, че на 18.11.2016 г. около 1,18 часа в Пловдив на кръстовището на бул. „Руски“ и ул. „Ген. Д. Николаев“ е управлявал лек автомобил „Ауди А7“ в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. 26-годишният шофьор уби на място мъж и жена, а третата жертва – момиче на 23- години, почина след няколко дни в болницата.

Според обвинителният акт Трайков е нарушил общо 6 правила за движение от Закона за движение по пътищата. Според пресъздаден от полицията експеримент той се е движел с 99 километра в час при разрешена скорост за движение в населено място с 49 км/ч.

Делото е с голям обществен интерес. Припомняме, че окръжна прокуратура-Пловдив промени мярката за неотклонение на 26-годишния Любомир Трайков на 27 януари с мярка "домашен арест". Причината беше процедурна хватка на адвокатите му. 

Скандал предизвика и поведението на вдовицата на загиналият в зверската катастрофа Атанас Ламджиева. Корнелия Петкова първо взе чек от 3 хиляди лева от бащата на Трайков, който е известен пловдивски бизнесмен, а после отказа от паричната сума.

Любомир Трайков се признава за виновен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама