Деца от етническите малцинства в Пловдив аранжират цветя, подобряват българския си език

07:50, 23 мар 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече втора година, в партньорство с Асоциацията на флористите в България, ОУ „Пенчо Славейков” провежда конкурс за най-добра цветна композиция с мото „Пролетта в нашето училище”. Това съобщи директорът на училището Екатерина Делинова.  Събитието е част от планираните дейности от Стратегията за образователна интеграция на етническите малцинства. Целта е да се обогатява речниковия запас на учениците, както и знанията им за природата.

Състезанието премина в много емоции, красота, и приятелска атмосфера. Едни от най-добрите флористи на България даваха насоки на учениците как се изгражда композиция от цветя, какви изисквания за симетрия, височина и съчетаване на цветята трябва да се спазват. Осем отбора премериха сили в надпреварата, а цветята, които използваха, бяха лалета, фрезии и върба. Асоциацията на българските флористи, подпомогнаха инициативата дарявайки цветя и материали от български производители.

Журито, в състав Нели Бахчеванова (член на управителния съвет на Асоциацията) и Красимира Петрова, се затрудни изключително много в избора на победител и награди всички участници в надпреварата с грамоти. Флористите констатираха, че участниците са се представили още по-успешно от миналата година и освен много фантазия са вплели в композициите представата си за пролетта и сърцето си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама