Инвестират половин милион лева за нови детски площадки в Пловдив

13:59, 23 мар 17 25 330 Шрифт:
Автор:

Кметът на Пловдив Иван Тотев и районни кметове откриха най-новия парк в Западен – "Акациева горичка". Изградена е нова детската площадка, на която има пързалка, катерушка, клатушка, люлки. Младежите могат да спортуват на открития модерен фитнес, а по-възрастните да си почиват на пейките. "За по-горещите летни дни сме предвидили и беседка със заслон. В парка има ново осветление и чешма с питейна вода. Вече има много дръвчета, които след няколко години ще разкрасят още повече наоколо и ще правят сянка. Специално за откриването засадихме елха, която всяка коледа ще бъде украсявана от районната администрация", каза Тотев.

Средствата, които са вложени в изграждането на парка, са над 100 000 лева от бюджета на районната и общинската администрация. Предстои да се монтират преградни пана за по-голяма безопасност на най-малките, както и табели, които да забраняват разхождането на домашни любимци.

450 000 лева от бюджета на община Пловдив са заделени за тази година за изграждане на още 6-7 подобни детски площадки в различните райони на града за още повече деца. Отделно в бюджетите на районните администрации има допълнително средства за детски площадки, които са гласувани от Общинския съвет при приемането на бюджета. 

Обмислят да се изгради и още една детска площадка на Гребната база до сега съществуваща, която е много посещавана и не е достатъчна.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама