800 хиляди лева за ремонти в пловдивския район "Северен"

11:50, 24 мар 17 25 328 Шрифт:
Автор:

Кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев откри цялостно преасфалтираната улица “Черешово топче”. Ремонтните дейности включваха фрезоване, полагане на основа на участъците, където това е необходимо, нови вибропресовани бордюри, полагане на 6 сантиметров асфалт, както и реконструкция на съществуващите тротоари. Изградено е и улично осветление, тъй като досега липсваше такова. Общата площ на участъка, който бе ремонтиран е 450 кв.м, а на тротоарите 250 кв. м, средствата възлизат на около 20 000 лв.

Първа копка на ремонт на улица „Черешово топче“ беше на 7 март.  С това кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Северен“ Ральо Ралев поставиха началото на реализиране на проектите по капиталовата програма на района за тази година, за което са предвидени над 800 000 лева. „На 22-и март предвиждаме да дадем старт на изграждането огромен паркинг за 150 автомобила на площ от 3,5 дка на булевард „България“ № 2, 4, 6, след моста на Адата от северната страна“, съобщи Ральо Ралев. „Ще се постави ново осветление, ще се изгради отводняване, ще се обособи и място за детска площадка“, заяви още районният кмет.

„Тази година районните администрации ще разполагат с толкова средства, както никога досега за капиталовите си програми. Очакваме до голяма степен да отговарят на потребностите на гражданите, за което районните кметове правят и регулярни среши с пловдивчани“, каза тогава кметът Иван Тотев. Той припомни, че Общинският съвет на Пловдив гласува над 2 милиона лева, които да се прехвърлят на районите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама