Стари и нови пловдивски лица в 44-тия парламент

15:16, 27 мар 17 / Политика 25 542 Шрифт:
Автор:

 

11-те мандата в Пловдив се разпределят между партиите, които прескачат 4 процентната бариера в национален мащаб. Все още имената не са окончателни докато не бъде съобщен окончателният списък от Централната избирателна комисия. Промяна на депутатите в отделните листи може да настъпи и след като водачите, които са се кандидатирали в два района направят своя избор. От партия ГЕРБ може да освободят още места и ако някои избран от Пловдив влезе в състава на новото правителство. Ето имената до този момент.

 

За ГЕРБ водач на листата е Бойко Борисов, но той има право да избира София или Пловдив. В Парламента ще влезнат още 4-ма депутати. Според листата са Менда Стоянова, Вежди Рашидов, Атанас Ташков и Димитър Лазаров. Тук обаче ще има пренареждане заради феномена 11/11, тъй като  бившият кмет Спас Гърневски има преференциален вот.

БСП ще има 3-ма депутати от Пловдив- Иво Христов, Георги Иванов и младата общинска съветничка Теодора Халачева.

На този етап от “Обединени патриоти” сигурен за парламента е досегашният председател на комисията по културата Славчо Атанасов. В парламента може да влезе и Нина Миткова, водач на листата на ВОЛЯ, която е съпруга на собственика на пловдивска компания за велосипеди.

Последният мандат все още е под въпрос. По системата Хеър Ниймайер той може да бъде разпределен между ГЕРБ, БСП и Патриотите. В изчакваща позиция са Александър Държиков, Донка Александрова- Бубняк и Александър Сиди.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама