Откриват велосезона в Пловдив 

08:41, 02 апр 17 25 406 Шрифт:
Автор:

С традиционно шествие под надслов „Аз карам велосипед, последвай ме“ се открива велосезон 2017. Стартът ще бъде даден днес от 10.30 часа на площад „Съединение“. Организатори за 3-а поредна година са Община Пловдив и пловдивски фирми. Записването на желаещите ще става на място на площада, а всеки участник ще получи номер и фланелка на кампанията.

„Надяваме се да тази година да имаме още повече велосипедисти. Община Пловдив не спира да надгражда и увеличава велоалейната инфраструктура при ремонт на ключови булеварди и изграждането на нови такива“, посочи заместник-кметът „Спорт, социална политика и младежки дейности Георги Титюков и даде пример с  Васил Априлов“, Руски“, „Коматевско шосе“, „Проф. Цветан Лазаров“, бъдещият „Северен“. Титюков съобщи, че се очаква да се включат и интересни участници, като членовете от новоучредения клуб „Олимпиец“ .

Велошествието ще стартира от 11.00 часа, а маршрутът включва преминаване през булевард „Марица“ – юг, който ще бъде затворен за движение на автомобили, до хангарите на Гребната база, обиколка на канала и финал зад административната сграда на Община Пловдив (Кулата). От 12.00 до 14.00 часа ще има музикална програма с участие на Весела Бонева, томбола с награди, състезание с велосипеди за деца до 11 години и безплатен тест райд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама