Кметът на район "Западен" се включи в Похода на книгите

16:40, 03 апр 17 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев откри дните на книгата, които са организирани от Народно читалище „Гого Мавров“. През тази година в четенията ще се включат всички класове на Основно училище „Елин Пелин“.

Старт на маратона по четене даде самият Димитър Колев, който прочете на децата от Първи „Б“ клас приказката на Ханс-Кристиян Андерсен „Дивите лебеди“. В четенето се включи и директорът на училището Татяна Вангелова. Походът на книгите в ОУ „Елин Пелин“ ще продължи до 23-ти април и ще обхване всички класове на училището.

Инициативата се провежда във връзка с Международния ден на детската книга, който по традиция се отбелязва на 2-ри април. Празникът съвпада с рождения ден на датския писател Ханс-Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена. През 1967-ма година 2-ри април е обявен за Международен ден на детската книга. Определянето на специален празник на книгата за деца има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската книга и литературата за деца като цяло.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама