В Пловдив ще се проведе велопоход под наслов "Заедно"  

11:01, 09 апр 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Велопоход под наслов - "Заедно" организира Българската Асоциация по Хемофилия на 23 април, неделя. Началната точка ще бъде пред сградата на Общината в Пловдив от 10:30.Идеалната цел на събитието е да повиши информираността в обществото по темата за заболяването хемофилия и да разпространи, че това е генетична болест, чието лечение е напреднало, овладяно и дава възможността на всички засегнати да водят един нормален, равнопоставен и пълноценен живот.

Вдъхновението за велопохода идва от факта, че това е един от двата позволени/препоръчителни спорта за пациентите, болни от хемофилия. „Вярваме, че велопоходът е инициатива, с която можем да привлечем вниманието на медиите и най-много активни и социално-ангажирани хора, които да се запознаят подорбно с темата и съответно да станат посланици на инициативата с повишаване на инфомираността в обществото“, казват организаторите от Българската Асоциация по Хемофилия .

Хемофилията е наследствено предавано генетично заболяване, което понижава способността на тялото да съсирва кръвта, и резултатът от което е по-продължителни кръвоизливи при нараняване, лесно появяване на синини и увеличен риск от вътрешни кръвоизливи в ставите и/или мозъка. Заболелите с по-леката форма на заболяването могат да имат симптомите на болестта след инцидент или по време на операция. Кръвоизливите в ставите могат да доведат до постоянно увреждане (напр. инвалидизиране на индивида при продължителни кръвоизливи в ставите на крайниците), докато мозъчните кръвоизливи могат да се изразят в продължителни във времето главоболия, загуби на съзнание и припадъци.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама