11 се заклеват днес като депутати от Пловдив

08:27, 19 апр 17 / Политика 25 595 Шрифт:
Автор:

Партия ГЕРБ общо има 5 мандата в Пловдив, БСП За България-3, Обединените патриоти-2 и Воля има един мандат за Нина Миткова. Бойко Борисов, Спас Гърневски, Менда Стоянова, Вежди Рашидов и Атанас Ташков са депутатите от ГЕРБ. Иво Христов, Георги Йорданов и Теодора Халачева са напълно новите лица в Парламента от групата на БСП. За Обединените патриоти клетва ще положат Славчо Атанасов и Александър Сизи.

4 нови общински съветници пък се заклеха пък миналия четвъртък на мястото на избраните за депутати в 44-то Народно събрание. Мястото на Спас Гърневски в групата на ГЕРБ попълни 28-годишната Ели Дачева. Парадоксалното е, че Иван Димов от групата на патриотите положи за втори път клетва като общински съветник. Димов зае мястото на Александър Сиди, но на практика той присъства на сесии, но трябваше да освободи мястото след като съдът даде един допълнителен мандат на "Кауза Пловдив" за сметка на патриотите.

Не е ново лице в местния парламент и Димитринка Вакрилова, която замести избраната от БСП за депутат Теодора Халачева. Вакрилова вече беше съветник в предишния общински съвет. Рекламният експерт Бояна Маркова е попълнението в редиците на ЗС "Александър Самболийски" на мястото на Димитър Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама