• Снимка: Topnovini.bg

Шеф Иван Манчев е част от журито в 10-то юбилейно издание на Национална Кулинарна Купа България 2017. Въпреки спокойствието, което излъчва, той прави впечатление с това, че е навсякъде. В един момент е официалната трибуна за откриването, после с колегите си наглежда състезателите, не пропуска да поговори с познатите лица в публиката и да се снима, с хората, които го причакват навсякъде. Всеки първо го пита какво обича да готви и какво му е любимото ястие.  „От българската кухна обича шкембе чорба, сърми, чушка бюрек, пълнени чушки,  боб , боб в гърне, чеверме, гърди. Иначе хресвам италианската и  Френската кухня“, обясни той.

„Сега в момента съм на вълна сърми, защото сме в района на станимъшките сърмички. Те са правят много в Асеновград. Много ги обичам, дори съм водил готвачи със звезда „Мишлен“ на Бачково, за да опитат този български специалитет“, разказа с усмивка Шеф Манчев. 

Казва, че няма предпочитание дали сърмите ще бъдат зелеви или лозови. Според него няма тайна нито в правенето на плънката нито в завиването. Най-важно е добрия продукт и всички готвачи без значение професионални или любители, трябва да бъдат взискателни към продуктите. „Съветът ми всички готвачи е да обичат професията си, да не се отчайват и да вървят напред. Но трябва да знаят, че без добър потребител няма добър готвач“, категоричен е Топшефа. 

Въпреки голямото люпопитство и събраните погледи в себе си Манчев казва, че не е звезда. „Всеки е силен там където се развива, аз и моите колеги просто обичаме професията си. Но имаме и друга мисия-като кумири на тези млади хора можем да им вдъхнем доверие да останат в страната си, а не да ходят навън. Много от тях има мечта да отворят собствени ресторанти, но според мен в ресторантьорството, изобщо в тази сфера, трябва много да се инвестира“, допълни Шеф Манчев. 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно