Шеф Иван Манчев: Обичам да готвя сърмички

17:01, 21 апр 17 / Любопитно 25 1434 Шрифт:
Автор:

Шеф Иван Манчев е част от журито в 10-то юбилейно издание на Национална Кулинарна Купа България 2017. Въпреки спокойствието, което излъчва, той прави впечатление с това, че е навсякъде. В един момент е официалната трибуна за откриването, после с колегите си наглежда състезателите, не пропуска да поговори с познатите лица в публиката и да се снима, с хората, които го причакват навсякъде. Всеки първо го пита какво обича да готви и какво му е любимото ястие.  „От българската кухна обича шкембе чорба, сърми, чушка бюрек, пълнени чушки,  боб , боб в гърне, чеверме, гърди. Иначе хресвам италианската и  Френската кухня“, обясни той.

„Сега в момента съм на вълна сърми, защото сме в района на станимъшките сърмички. Те са правят много в Асеновград. Много ги обичам, дори съм водил готвачи със звезда „Мишлен“ на Бачково, за да опитат този български специалитет“, разказа с усмивка Шеф Манчев. 

Казва, че няма предпочитание дали сърмите ще бъдат зелеви или лозови. Според него няма тайна нито в правенето на плънката нито в завиването. Най-важно е добрия продукт и всички готвачи без значение професионални или любители, трябва да бъдат взискателни към продуктите. „Съветът ми всички готвачи е да обичат професията си, да не се отчайват и да вървят напред. Но трябва да знаят, че без добър потребител няма добър готвач“, категоричен е Топшефа. 

Въпреки голямото люпопитство и събраните погледи в себе си Манчев казва, че не е звезда. „Всеки е силен там където се развива, аз и моите колеги просто обичаме професията си. Но имаме и друга мисия-като кумири на тези млади хора можем да им вдъхнем доверие да останат в страната си, а не да ходят навън. Много от тях има мечта да отворят собствени ресторанти, но според мен в ресторантьорството, изобщо в тази сфера, трябва много да се инвестира“, допълни Шеф Манчев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама