Кръстосаха шоколадови мечове в битката за приза „Сладкар на България“

16:11, 22 апр 17 25 550 Шрифт:
Автор:

В първия кръг участниците трябваше да направят скулптура от шоколад или захар. Темата на сладкарското състезание беше „Откриване на какаото и кафето“, вдъхновена от популярния сериал “Game of thrones”. „Това е идеята на темата-да ги затрудним. Ако ги оставим на фрий стаил ще облекат с думи това, което се е получило. Темата може би е трудна, но дава  много възможност да видим креативността на състезателите, което е най-ценното качество“, уточни един от участниците в журито Шеф Ради Стамболов.

 

Участниците преминаха през два практически и един теоретически кръг. В първия скулптурата трябва да бъде с височина минимум 60 см. Задължителния продукт за втората торта бяха ягодите, трябваше да има приготвени и петифури.  Използването на продукти от нехранителен материал като метални конструкции, стиропор бяха строго забранени.  За вторият кръг трябваше да се приготвят 4 индивидуални порции от десерт “TO GO” в опаковка за вкъщи. Третият кръг включваше теоретичен писмен тест в рамките на 15 минути.

 

Шеф Самболов остана доволен от условията за състезанието. „След 10 години най-накрая сладкарите имат адекватни боксове, за да  се проведе състезание. Вярно е, участниците са малко, но трябва много смелост за да се качиш на сцената. Тези млади хора са ми много симпатични заради тяхната смелост“, допълни още Шеф Стамболов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама