Пловдивската прокуратура обвинява 3-ма за телефонни измами

15:05, 24 апр 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Митко Б., на 29 г., и Кирил А., на 26 г., за това, че в съучастие след предварително сговаряне с цел да набавят за себе си имотна облага въвели в заблуждение другиго. По досъдебното производство, по-рано, като обвиняем по същия текст от Наказателния кодекс е бил привлечен и Александър И, на 22 г.

До момента е установено, че на 11 април 2017 г. в гр. Хисаря   тримата обвиняеми въвели в заблуждение 81-годишна жена от гр. Хисаря. Тя получила позвъняване на стационарния телефон в дома си, на който й било съобщено, че в момента се провеждала акция за задържане на телефонни измамници и за да бъдат заловени трябвало да даде наличните си пари. Пенсионерката събрала 2800 лева, които хвърлила през терасата, след което се прибрала в дома си.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, приобщени са множество веществени доказателства и др. Разследването по досъдебното производство продължава.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама