Процесът срещу бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев продължава

07:00, 25 апр 17 25 546 Шрифт:
Автор:

Състав на пловдивския районен разглежда днес отново делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев. Той е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол. Разпитите на свидетелите започнаха с майката на момичето и жертвата още през миналата година. Припомняме, че общо 16 свидетели и 10 вещи лица са призовани по делото, което се гледа при закрити врата.

Процесът през 2016 година започна в присъствието на Иван Евстатиев, който още през ноември  даде показания и отрече вината си. Пред магистратите той обясни, че момичето само го е потърсило и му е предложило да се качи с него в хотела.

След като гръмна скандала в Стрелча, Евстатиев беше арестуван и задържан, въпреки многократните искания на защитата за отмяна на най-тежката мярка за неотклонение. Делото си прехвърляха съда в Пазарджик и Панагюрище, а Върховният касационен съд го разпредели накрая в Пловдив.  Междувременно общинският съвет в Стрела отне званието му на почетен гражданин, а местните хора протестираха неколкократно.  Бившият градоначалник на Пазарджик и Стрелча се лекува и в болницата, но съдът прецени, че здравословното му състояние е добро и му наложи постоянна мярка "задържане под стража"

Държавното обвинение иска 6 години лишаване от свобода за бившия кмет на Пазарджик и Стрелча.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама