Съдиите от Апелативен съд – Пловдив остават сред най-натоварените в страната

17:03, 28 апр 17 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От всички постъпили дела 733 са били наказателни, а 1549 – граждански, търговски и фирмени. Делата за разглеждане във всички отделения за цялата 2016 г. са в общ размер 2592 бр. Този сбор е от постъпленията, заварените производства и върнати от горна инстанция за продължаване на съдопроизводствените действия. За цялата календарна година съдиите от Апелативен съд – Пловдив са свършили общо 2294 бр. дела. От тях 84 %  са приключили в срок до 3 месеца от образуването им.

Тези и други данни бяха изнесени от председателя на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова в отчетния й доклад по време на Общо събрание на съдиите. „През отчетния период съдът е работил с намален състав на съдиите – 4 незаети съдийски щата, частично попълвани с командироване на съдии. Действителната натовареност на съдиите остава висока и при сравнението с общите данни за апелативните съдилища в страната Апелативен съд – Пловдив запазва досегашните челни позиции по показателите за натовареност по щат и действителна такава“, каза в доклада си Магдалина Иванова.

Средно месечната действителна натовареност по показателя дела за разглеждане е 7,90, а по отношение на свършените дела е 6,99. Магдалина Иванова отбеляза, че е налице промяна във вътрешната структура по видове на делата, като през отчетната година, както и през 2015 г., общото постъпление на наказателни дела се увеличава и бележи значителен ръст – с 217 дела в повече в сравнение с всички видове граждански дела, при които постъплението е с 15 дела по-малко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама