Ден на етнологията и антропологията в ПУ „Паисий Хилендарски”

08:53, 10 май 17 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трета поредна година в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ студенти и докторанти ще отбележат Деня на етнологията и антропологията днес от 13:30 ч. в сградата на Философско-историческия факултет на ул. „Костаки Пеев“ №21. Програмата включва различни неформални занимания като ролеви игри, творчески работилници, дискусии по теми, свързани с етнологията и антропологията, споделяне на опит от теренна работа и др.

Събитието се организира с подкрепата на Катедра „Етнология“ на Философско-историческия факултет и Студентски съвет към ПУ.

Вече има изградена традиция в отбелязването на Деня на етнологията и антропологията през 2015 и 2016 година от АКЕА „Медиатор“ – екип от настоящи и бивши студенти на катедра „Етнология“. „Ден на етнологията и антропологията 2017“ цели да популяризира етнологията и антропологията и да запознае повече хора с темите за стереотипи и предразсъдъци, всекидневие, хоби, свободно време, с какво се занимават етнолозите/антрополозите и др. В него активно се включват студенти, преподаватели и колеги от други университети.

Катедра „Етнология” и студентите по етнология и социална антропология организират и Студентски етноложки срещи на 12 и 13 май в сградата на Философско-историческия факултет на ул. „Костаки Пеев“ № 21. Темата е „Възможни и невъзможни терени на етнологията/ антропологията“.

Етноложките срещи също продължават една дългогодишна традиция, която има за цел стимулиране на студентските изяви. Проявата предоставя форум за среща и дискусия, на който студентите и младите колеги по етнология и антропология, и близки дисциплини, от всички университетски и научни центрове в България да могат да обсъждат научните проблеми, които ги вълнуват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама