Ректорът на УХТ в Пловдив е сигнализирал за подкупните преподаватели

12:16, 16 май 17 25 677 Шрифт:
Автор:

Ректорът на Университета по хранителни технологии е уведомил полицията за двамата преподаватели, които са искали пари от студентите си.  "В кабинета ми дойдоха студенти, които се оплакаха, че изпитите при тези колеги се правят по-трудни. За да могат след това колегите да предявят претенции към определени студенти и да искат определени суми, срещу които да се вземат изпитите", уточни проф. Кольо Динков.

Според него изнудването не е било постоянно, а са били отделни частни случаи.  "Мисля, че тези студенти, които бяха при мен бяха потърпевши, но това конкретно няма как да коментирам. Тарифата е била около 300 лева на изпит. Сумата е минавала през външни посредници, но не знам повече подробности какви са били те".

Информацията е предадена преди близо месец. Вчера в университета са пристигнали разследващи, които са извършили проверка, разпитвани са и свидетели.   Двамата преподаватели са проф. Николай Банков-ръководител на катедра "Електоротехника" и проф. Симеон Василев-техническа механика са били задържани.  "Аз съм ректор на висшето учебно заведение вече 6 години. За първи път се сблъсквам с подобна практика. Надявам се, че съм постъпил добре и съм уведомил компетентните органи", каза още Ректорът на Университета по хранителни технологии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама