В Пловдив затварят за ремонт и бул "Васил Априлов"

15:53, 18 май 17 25 1093 Шрифт:
Автор:

През септември затварят за ремонт и последния участък от бул "Васил Априлов" в отсечката от улица "Войнишка слава" до бул "6-ти Септември". На сесията днес общинските съветници гласуваха да отпуснат за реконструкцията общо 2 милиона 700 хиляди лева в рамките на тази и следващата бюджетна година. Третата част от ремонта на бул "Васил Априлов" реално ще започне през юли, когато за движение ще бъде отворена само едната лента за движение. Причината е, че още през лятото от Тофлофикация започват работа, защото имат сключени договори с голяма част от сградите в района. "Реално сумата за ремонта е 4.7 млн. лева, но дружествата и клиентите на Топлофикация ще платят своята част и ще има съвместно финансиране", уточни Тотев

Тази година за ремонта е осигурен 1 милион лева. 700 хиляди лева от тях са от бюджетния остатък, а другата част е икономия от строително-монтажните дейности в участъка от болницата "Св.Георги" до кръстовището с улица "Гладстон". "През юли ще завърши е ремонта на участъка от бул "Руски", но ще преценим коя част от него ще затворим после, защото и бул "Васил Априлов" ще бъде затворен. Трудно ще е но, но след като завършим Руски и Коматевско шосе няма да ги мисли дълги години", коментира кметът.

Той допълни, че идеята е ремонта да завърши през лятото на следващата година. Ако до тогава са завършили последните отчуждителни процедури ще започне и планираното изграждане на изцяло новото пътно платно на запад от сега съществуващото.  

Друг основен булевард като "Руски" също е в ремонт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама