Прокурори разследват Община Асеновград за корупция

14:40, 19 май 17 25 425 Шрифт:
Автор:

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за корупционни престъпления спрямо длъжностни лица от Община-Асеновград. Работата по разследването се извършва съвместно с ТД на ДАНС-гр. Пловдив и отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив. По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, извършени са 15 претърсвания и изземвания от различни адреси в София, Пловдив и Асеновград, назначени са експертизи и др. Работата по случая е в активна фаза.

Разпитани са председателят на местния общински съвет Светлозар Шуманов, кметът д-р Емил Караиванов и главният архитект на града Константин Атанасов.

Според неофициална информация, агентите на ДАНС разследват поръчките възложени на местната строителна фирма "Запрянови 03". Същата компания бе ангажирана като подизпълнител в няколко големи инфраструктурни проекта в Пловдив - спортната зала Колодрума, Цар-Симеоновата градина, зоопарка. Кметът Иван Тотев и заместникът му Димитър Кацарски са обвиняеми във връзка с разследването за зоокъта.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама