Връщат Манол Пейков в УС на "Пловдив 2019"

14:18, 22 май 17 25 817 Шрифт:
Автор:

Общественото недоволство и възмущение срещу отстраняването на издателя Манол Пейков от Управителния съвет на общинска фондация "Пловдив 2019" дадоха резултат. Пловдивският общински съвет ще гласува на сесията на 8 юли предложението за възстановяването на Пейков в ръководството на организацията, която работи за представянето на Пловдив като европейска столица на културата през 2019 г. Припомняме, че на последната сесия на пловдивския общински съвет с 33 гласа ЗА, 1 Против и без въздържали Манол Пейков беше отстранен от Управителния съвет на фондация Пловдив "2019“. Предложението на Гошо Къчков от ГЕРБ беше изключително изненадващо, а поводът за гласуваното решение е съмнение за конфликт на интереси.

"44 общински съветници реално не знаят кой е Манол Пейков. Решението обаче не беше срещу отделен човек, а срещу работата на фондацията като цяло. По нея има много забележки. Тя трябва да се раздвижи сериозно на местно ниво. Фондация "Пловдив 2019" ще трябва да излезе от анонимност", категоричен е кметът Иван Тотев.  "Проектите, по които работи фондацията, може и да са добри, но трябва да направят така, че хората в Пловдив да ги припознавят, а в момента в лицето на фондацията те имат една анонимна структура", допълни още Тотев.

Той подкрепи искането на БСП за извънредна сесия, която да разгледа детайлно работата на фондацията. Обясни, че досега не са се намесвали, заради Европа. "Умишлено бягахме да налагаме решения, защото винаги, когато давахме отчет на комисията в Брюксел питаха дали Общината има намеса в работата на фондацията", обясни Тотев дългото си бездействие по отношение на непрозрачността във фондацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама