Съдът не отстрани от длъжност кмета на Асеновград Емил Караиванов

16:26, 31 май 17 25 466 Шрифт:
Автор:

Окръжен съд – Пловдив не уважи искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов. Според съдия Михаела Добрева няма доказателства, че Караиванов ще попречи на разследването.  Емил Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Припомняме, че според прокуратурата договорът за почистването на шахтите е бил фиктивен.

Срещу Караиванов има повдигнато и обвинение за допускане осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата „Метошка махала“. "Квартал 120-ти не е защитена територия, а е превантивна зона. Което означава, че при определени условия може да се извършва строеж", обясни защитникът на Караиванов Красимир Атанасов. Според него започването на работата по Водния цикъл на Асеновград, който е на стойност близо 110 милиона лева може да е едно от обясненията за процеса.

Прокурор Георги Гешев обяви, че ще решението ще се обжалва. "Още повече, разследването продължава в няколко направления. Ние попаднахме на документи, според които със същата фирма, отговаряща за почистването на шахтите са сключени договори за сметопочистването и за санирането на един блок. Фирмата е близка до единия от другите подсъдими", категоричен е Гешев.

В хода на съдебното заседание стана ясно, че едно от най-важните доказателства на прокуратурата са СРС-та от разговори и съобщения, в които директно се коментира даване на пари от бизнесмените Запрянови на главния архитект Константин Атанасов. Срещу него са повдигнати три обвинения за извършени престъпления, едно от които е за поискан подкуп от друг бизнесмен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама