Ясно е как ще бъдат разходвани първите 7 млн. лева за "Пловдив 2019"

15:57, 05 юни 17 25 476 Шрифт:
Автор:

Очаква се Постановление на Министерския съвет за целево отпускане на 7 милиона лева от държавния бюджет за културна инфраструктура в Пловдив за тази година. Те ще бъдат предназначени за площад „Централен“ – 2.7 млн. лв, 1.2 млн. лв за Градска художествена галерия на улица „Съборна“, 1 млн. лв за инфраструктура в Тютюневия град, около един млн. лв за художествена галерия, за кино „Космос“ – 1 млн. лв, 200 хиляди лева за Резидентен център в Старинен Пловдив, който ще бъде използван за настаняване на гости през 2019 г.

"За следващата година се предвижда финансирането на Зала за временни експозиции на Градската художествена галерия на Главната улица и за преместваема зала за култура, която може да бъде разполагана в различни райони на града или в други населени места, защото Европейска столица на културата 2019 има подкрепа от целия регион Пловдив", каза кметът Иван Тотев.

Предстои на една от следващите сесии на Общинския съвет да бъде подготвено бюджетно предложение за отпускане на средства от общинския бюджет за Фондация „Пловдив 2019“ за проекти и събития, съобщи Тотев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама