В Пловдив откриха нов модерен туристически център

15:39, 07 юни 17 25 491 Шрифт:
Автор:

Най-новият и модерен туристически център в Пловдив отвори врати и вече посреща първите туристи. Той се намира в сърцето на Главната улица срещу Римския стадион и Джумая Джамия - в бившата книжарница „Отец Паисий“.

"С новия туристически информационен център разширяваме общинската инфраструктура и те стават общо 5. Всеки ден от понеделник до петък от 9 до 18 часа пловдивчани и туристи могат да получат разнообразна информация, да закупят сувенири, карти или пътеводители или просто да отдъхнат и изгледат филм за Пловдив в стилната и уютна атмосфера", каца кметът на града Иван Тотев.

Два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно. На мястото е поставен и вендинг автомат за вода, кафе и други напитки. Паралелно с това ще се продават рекламните артикули на фондация Plovdiv 2019, с логото на европейска столица на културата, като част от средствата ще отиват за събитията по проекта.

"Тази зона на сегашната Главна улица е историческият център в края на 19 и началото на 20 век, но в последните години, с нещата, които правим в квартал „Капана“, ремонтът на Римския стадион връщаме тази му роля. Така постепенно Пловдив се превръща в град, който не може да се разгледа за един ден", допълни още кметът.

Директорът на общинско предприятие „Туризъм“ Виделина Гандева пък съобщи, че в града е отчетен над 70% ръст на туристите в сравнение със същия период на миналата година. По думите й, между 200 и 300 гости на града минават дневно през туристическите центрове.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама