Оставиха в ареста пловдивските полицаи, обвинени за кражба на цигари

15:57, 13 юни 17 25 662 Шрифт:
Автор:

Състав на пловдивския окръжен съд остави в ареста полицаите Петър Атанасов и Стефан Мочков. Срещу тях е повдигнато обвинение за грабеж на микробус“, натоварен със 75 мастербокса цигари без акцизен бандерол, както и мобилен телефон. Двамата са арестувани при съвместни действия на Окръжна прокуратура - Пловдив, следователи от Окръжна прокуратура - Пловдив и служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. В съдебната зала те заявиха, че никога не са нарушавали закона и единствено са награждавани за службата си.

Според обвинителния акт в склад на бул. „Кукленско шосе“ полицаите Петър Атанасов и Стефан Мочков  са нападнали Ерхан Хакков, поставили са му белезници, ударили го, вързали го  с  „свинска опашка“ и са откраднали микробус. В него е имало 75 мастербокса цигари, които според експертизата струват близо 300 хиляди лева.  "Данните по делото сочат, че двамата са извършители. Освен това те могат да повлияят на разследването. Не на последно място те са служители на закона", каза прокурор Анна Викова.

Защитниците на подсъдимите представиха в съдебната зала документи за кредитите на двамата с мотива, че трябва да издържат семействата си. Прокурорът коментира, че това може да бъде причина за обира.  Едно от големите разминавания е, че основните свидетели твърдят, че в буса не е имало цигари без бандерол, а омекотител. "Свидетелите крият нещо. Освен това, ако цигарите са без бандерол защо и тези, у които са били не са тук, а те обвиняват полицаите. При претърсването и изземването в дома на Атанасов не е открито нищо съмнително", уточни Зоя Тошкова-адвокат на П.Атанасов.

"Ползвам се с добро име сред колегите си и сред цивилните лица. Мисля, че за мен не биха казали нищо лошо дори и лицата, които съм задържал", каза пред съдията полицай Атанасов.  "Имам началници, които също ще преценят дали съм виновен или невинен. Досега съм бил единствено награждаван и моля за по-лека мярка", заяви полицай Стефан Мочков.

В хода на съдебното заседания стана ясно, че по нареждане на полицаите цигарите са били натоварени в бус на свидетел, който по късно е започнал да продава цигарите на цена 850 лева за 1 мастербокс. Самият потърпевш Ерхан Хакков не е подал сигнала за полицейското насилие, а собственикът на склада след като е установил липсата на буса. От охранителните камери в зоната е видно, че полицаите са посетили мястото, но защитата оспори качеството на заснемането.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама