В Пловдив започва Кариерен ден „Trained in GermanY“

09:39, 14 юни 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Дома на културата в Пловдив днес за втора поредна година ще се проведе кариерното изложение Trained in GermanY! - „Кариера с немски език“. Събитието се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), в сътрудничество с Alumniportal Deutschland, Гьоте-институт България и Посолството на Федерална Република Германия и е част от календара със събития в рамките на Седмиците на немския език в България (Wochen der deutschen Sprache in Bulgarien). 

Кариерното изложение е насочено към всички, които владеят немски език или са завършили част от обучението си в Германия и желаят да се свържат пряко с големите немски работодатели в България. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) смята възможностите за кариера в Пловдив за немско говорящи специалисти за изключително добри, тъй като в региона са се установили десетки германски фирми от различни клонове на индустрията и аутсорсинга, което прави търсенето на персонал с немски език все по-голямо.

Именно това е и причината предстоящият кариерен форум в Пловдив да се наложи като толкова успешна платформа за създаване на преки контакти между немски фирми или български компании с бизнес в Германия и млади професионалисти, владеещи немски език, свързани с немска институция или завършили образованието си във Федералната Република.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама