Награждават победителите в „Златен ключ” – Пловдив 2017

19:05, 25 юни 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Награждаването на победителите в 14-тия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” ще е на гала-вечер днес, когато на сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските лауреати и финалисти. Голямата награда – златната гривна, ще бъде връчена от заместник – кмета Розалин Петков,  който ще направи това за 5-та поредна година.

Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2017 година. Паралелно на пл. “Стефан Стамболов” пред Община Пловдив се провежда и  „Френска седмица” в дните от 19 до 25 юни.

Откриването на фестивала беше миналата вечер със специален концерт, в който участваха българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, сред които Лазар Кисьов, Нели Солакова, тенорът Евгений Лисенко, както и миналогодишната лауреатка Марина Спасова.  Всички участници също бяха подготвили различни сценични изненади, както за публиката в залата, така и за Бернар Руо.  Самият Руо отговори на тези предизвикателства  като се включи в дуетно изпълнение с представителката от Украйна на песента на Далида „Paroles, paroles“, в чието оригинално изпълнение някога участваше Ален Делон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама