Кметът на „Източен“ в Пловдив с мерки за повече ред и чистота в района

07:00, 29 юни 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По инициатива на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков се състоя работна среща с представители на Шесто районно управление, ОП „Общинска охрана“, Общинска полиция, Общинския инспекторат и ОП „Чистота“.

„Целта ни е съвместно с компетентните институции да продължим да подобряваме реда и чистотата в района. Работните срещи са вече традиция, но и извън тях всекидневно контактуваме за разрешаването на конкретни проблеми. Постигнахме положителни резултати, но все още имаме много предизвикателства“, коментира Николай Чунчуков.

С рекордните 1.5 млн. ще разполага район Източен за инфраструктурни проекти по Капиталовата си програма за 2017. За сравнение средствата миналата година са били малко над 600 хиляди лева. Борбата с незакаконното строителство е друг акцент през тази година. Кметът е издал 40 заповеди, от които само една е обжалвана, за незаконни постройки - павилиони, гаражи и колиби по ул. Бъндерица непосредствено до дигата на река Марица. След обследвания, извършени с Басейнова дирекция и РИОСВ е констатирано, че местата са опасни и трябва да бъдат разчистени. 30 хиляди са средствата, предвидени за разчистване на гаражи и незаконни постройки в района - основно в Изгрев и Столипиново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама