Инициативата се реализира съвместно с ОФ „Пловдив 2019“ и е част от проекта Bike Together под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив!", съобщават от община Пловдив.

На три места в центъра на града велосипедисти ще могат да получат първа помощ за своето превозно средство в случай на спаднала гума или друг проблем, който нарушава движението на велосипеда. На ул. „Райко Даскалов“ 1, бул. „6-ти Септември“ 128 и бул. „Марица“ 98 са поставени стойки за първа помощ за велосипеди, които включват помпа за гуми, отвертка, френски ключ и други инструменти, които могат да бъда от полза на жители и гости на град Пловдив при авария с техния велосипед. От следващата седмица на вело работилниците ще бъдат поставени и стикери с инструкции за ползване на инструментите.

С тази инциатива районният кмет Георги Стаменов подкрепя ползването на алтернативен транспорт в Европейска столица на културата 2019 и един от най-древните градове в Европа. „Град Пловдив увеличава своето население, но с това се увеличава и броят на пътни превозни средства. Имаме предпоставки за ползване на велосипеди от жители и гости на града.“, коментира г-н Стаменов.

ОФ „Пловдив 2019“ предоставя стойките за първа помощ, като част от проекта Bike Together, включващ още вело-карта, презентираща мрежа от велосипедни маршрути, които водят през културата, природата и историята на град Пловдив. Целта на проекта е промотирането на алтернативен начин за придвижване в градска среда, спомагащ за по-чист и зелен град, както и представянето на ключовите проекти от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Картата включва:
– зелен вело маршрут, който те запознава с част от природния пейзаж на град Пловдив
– знакови архитектурни и културни обекти от Пловдив
– водещи проекти в програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019
– Pop-Up вело работилници

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно