Кметът на район„Източен“ даде старт на есенното залесяване

15:00, 25 ное 17 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Паркът на улица „Богомил“ се обогати с 21 нови дръвчета при старта на есенното залесяване в „Източен“.

Кметът на района Николай Чунчуков, заместничката му Милка Тодорова – Добрикова и районните еколози лично се включиха в засаждането на част от фиданките.

За по-малко от две години след откриването му паркът се превърна в едно от любимите места за отдих на хората от квартала. Добре се поддържа, живият плет вече се е оформил, засадените досега над 100 дръвчета се развиват оптимално поради непрестанните грижи на ОП „Градини и паркове“ и изградената поливна система“, коментира Николай Чунчуков. Той напомни, че изграждането на парка върху 7 декара пустеещо пространство в края на ул. „Богомил“ бе финансирано с европейски средства по  ОП „Регионално развитие“, мярка „Зелена градска среда“.

Всички новозасадени дръвчета от видовете бор, кедър, блатен кипарис, чинар, еводия и магнолия са собствено производства на ОП „Градини и паркове“. Същото се отнася и за 50-те туи, с които днес бе попълнен зеленият пояс на бул. „Княгиня Мария Луиза“. До края на сезона се предвижда растителността в „Източен“ да се увеличи с около 100 дръвчета и 500 храста.  


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама