Гьоте-институт гостува в Пловдив

15:14, 07 фев 18 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на район „Източен“  Николай Чунчуков посрещна делегация от Гьоте-институт, водена от д-р Мариана Чолакова - почетен консул  на Федерална република Германия в Пловдив.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с образованието на децата и учениците от уязвимите групи в района  и специално процесите, които протичат в тази връзка в кв. „Столипиново“.   Николай Чунчуков запозна  гостите с  образователните проекти, които се реализират  и особено с културните дейности по проект „Растем заедно“. Той очерта проблемните области, свързани с езиковите проблеми при децата и родителите им и допълнителните усилия, които трябва да се положат в това отношение.

Д-р Чолакова изрази готовност за сътрудничество с Гьоте-инситут за интервениране на проблемните области чрез изкуство и библиотеки. Семира Захра – ръководител на сектор „Информация и библиотеки“,  сподели опит от работата си с бежанци, а д-р Анастасия Новикова от Международното дружество „Елиас Канети“  подкрепи усилията на кметството с обещание  за методическа помощ при реализиране на подготовката по български език.

На срещата присъстваха студенти доброволци от Германия, заместник-кметът на „Източен“ Милка Тодорова-Добрикова и главният експерт „Образование“ Стефка Симеонова. Домакини и гости поеха ангажименти за сътрудничество в областта на образованието и културата.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама