Стоян Райчевски представи книгата „България под комунистическия режим 1944 – 1989“ в Карлово

18:30, 13 фев 18 / Култура 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книгата „България под комунистическия режим 1944-1989“ бе представена от нейния автор Стоян Райчевски в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово.

В изданието са представени интересни факти и събития от комунистическия режим в България, фотоси и документи от този период. Чрез научен подход и анализ на събитията авторът е показал как под спокойната повърхност на ежедневието е имало друг свят на репресии, преследване, убийства и терор.

В представянето на книгата участие взе и нейният редактор Фанна Коларова. Стоян Райчевски благодари на ръководството на община Карлово за поканата и възможността неговият труд да бъде показан пред карловската публика. Книгата „България под комунистическия режим 1944-1989“ е издадена на немски и български език с помощта на фондация „Конрад Аденауер“.

Стоян Райчевски е български общественик, публицист, политик, историк и етнограф роден в Бургас. Завършил немска и българска филология в Софийския университет, народен представител в 36, 37 и 38-то Народно събрание от СДС. Член на Демократическата партия.

На представянето на книгата присъстваха заместник-кметът Антон Минев, заместник-председателят на Общинския съвет Анастасия Чолакова, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов и граждани.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама