Стадо диви коне прегазиха "Ауди" с шофьора му край Розовец

10:55, 22 мар 18 25 1657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стадо безстопанствени коне е изскочило внезапно на пътното платно и потрошило лек автомобил „Ауди“. Инцидентът е станал  през нощта на 20 март на пътя Пловдив-Стара Загора в района на с. Розовец, община Брезово, съобщи БНР.

Полицаи от Районното управление в Раковски установили, че стадо диви коне са преминали през колата, която е със счупени обзорни стъкла и деформирани таван и калник. За щастие шофьорът – 22-годишен младеж от пловдивското село Марково, се е разминал с леки наранявания. Оказана му е медицинска помощ.

Кметицата на с. Розовец Иванка Апостолова разказа, че това не е първият подобен случай, когато стадото галопира пред преминаващите коли. В този участък от пътя трябва да се кара много внимателно, няма кой да контролира конете, предупреди тя.

Жребците наистина са диви, не са маркирани, живеят в гората и не принадлежат никому. Само един жител на селото - Александър Шугов, се грижи за табуна, на добра воля, но той не е собственик и не може да му бъде търсена отговорност, уточни кметицата Иванка Апостолова. 

Село Розовец се намира в Източна Средна гора. В този район често стопани пускат конете си да пасат в планината без надзор, а така животните стават полудиви и лесно се плашат, коментират живеещите в региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама